Syn af personbil

Almindelige personbiler og varebiler indkaldes automatisk til syn. Er tiden inde til syn af din bil, så kan du komme forbi os, når det passer dig – så giver vi en kop kaffe, mens bilen bliver synet. 

Drive-in til syn – find os her

Bestil tid Vejle
Bestil tid Horsens

Der er klare regler for periodisk syn af person- og varebiler, men der kan være situationer, som påvirker intervallerne mellem syn – fx ejerskifte eller montering af anhængertræk.

Som tommelfingerregel skal din bil synes, når:

 • der er gået 4 år fra første indregistrering.
 • der efterfølgende er gået 2 år siden sidste syn.
 • du foretager ændringer ved køretøjet – fx montering af anhængertræk.

Kort sagt – har du købt en ny bil, vil du blive indkaldt til periodisk syn efter fire år, mens en brugt bil skal synes hvert andet år. Det er dog muligt at lade sin bil syne frivilligt – fx i forbindelse med ejerskifte – og i så fald regulerer systemet sig selv, så du stadig modtager en indkaldelse, når det er tid til syn.

Priser

  1. gang syn Omsyn
Personbil / Varebil 550,- 250,-
Tillæg til synsprisen    
Toldsyn personbil / Varebil 400,-  
Billed dok. ved toldsyn 375,-  
Konstruktive ændringer 375,-  
Flere udførsler 375,-  

* Priserne er inkl. moms

Omsyn – hvornår er omsyn af bil aktuelt?

Når din bil er til syn, modtager du efterfølgende en synsrapport, hvor resultatet enten kan være godkendt, betinget godkendt, kan godkendes efter omsyn eller ikke godkendt.

Har du modtaget stemplet ”kan godkendes efter omsyn”, betyder det, at der er fundet fejl eller mangler, som skal udbedres, før bilen kan godkendes. Det kan blandt andet være, hvis:

 • der er fundet fejl, som skønnes at indebære en sikkerhedsmæssig risiko.
 • det er nødvendigt med særligt måleudstyr for at kontrollere udbedringer.
 • der på baggrund af antallet af fejl eller fejlenes karakter skønnes at foreligge et særligt behov for fornyet kontrol.
 • fejl anført på forrige synsrapport ikke er udbedret.

Med ”kan godkendes efter omsyn” skal bilen til omsyn inden for 33 hverdage. Datoen for første syn tæller som dag 1, og det er ikke muligt at forlænge omsynsfristen.

Få synet din bil allerede i dag

Du er velkommen i vores synshaller i Vejle og Horsens uden tidsbestilling. Du kan dog også booke en tid, hvis du foretrækker det. Det gør du ved at give os et kald på 25 19 24 16 eller benytte vores online bookingsystem. Vores åbningstider er mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.00 samt fredag fra kl. 8.00-15.00.

Syn af personbil

FAQ - syn af personbil

Hvornår skal en personbil synes?

En person- eller varebil skal synes fire år efter første indregistrering, og derefter skal den synes hvert andet år. Du får automatisk en indkaldelse til syn.

Hvilke krav og regler skal jeg være opmærksom på?

Du kan med fordel sørge for, at bilen har påfyldt sprinklervæske, at defekte viskerblade er udskiftet og at spejlene ikke er løse, inden du kører din bil til syn. Det er nemlig de primære årsager til en betinget godkendelse. Tjek også gerne forruden for stenslag, bilens lygter, dækkenes slidbane samt at der ikke er advarselslamper i instrumentbrættet, der lyser under kørsel.

Hvad tjekkes ved syn af personbil?

Ved syn af bil tjekker vi hos Thomas’ Bilsyn, at køretøjet opfylder de lovpligtige minimumskrav for sikkerhed og miljø – det gælder blandt andet:

 • basale køreegenskaber
 • sikkerhedsseler
 • bremser og dæk
 • lys og reflekser
 • stenslag og revner i forruden
 • hjulophæng og styretøj
 • bærende dele
 • kulilteudledning

Når synet er afsluttet, modtager du en synsrapport med resultatet, der enten kan være godkendt, betinget godkendt, kan godkendes ved omsyn eller ikke godkendt.

Hvornår får jeg indkaldelse til syn?

Færdelsstyrelsen sender en indkaldelse otte uger inden synsfristen, og du modtager din indkaldelse i Digital Post eller e-Boks.

Kan jeg syne min bil før tid?

Du kan sagtens vælge at syne din bil frivilligt. Det kan eksempelvis være i forbindelse med ejerskifte eller montering af anhængertræk. Gør du det, regulerer systemet selv, hvornår bilen skal indkaldes næste gang.

bubble