Syn og omregistrering af lastbil og bus

Er det tid til, at lastbilen eller bussen skal synes? Kontakt Thomas’ Bilsyn i Vejle, så klarer vi arbejdet, mens du venter. 

Bestil tid i Vejle

Syn af lastbil og bus

Syn

En nyregistreret lastbil over 3.500 kg indkaldes automatisk til første syn efter ét år, og herefter skal lastbilen til periodisk syn én gang årligt. Det samme gør sig gældende med busser, der har plads til mere end 9 personer.

Er din lastbil eller bus registreret til veterankørsel, indkaldes den 35 år efter første indregistrering, og herefter skal den til periodisk syn med otte års mellemrum.

Hos Thomas’ Bilsyn har vi en synshal i Vejle til lastbiler og busser, og du er velkommen både med og uden tidsbestilling.

Krav til syn af lastbiler, påhængskøretøjer og busser

Lastbiler, busser samt påhængsvogne og sættevogn med en totalvægt på over 3.500 kg skal alle til periodisk syn med samme interval – nemlig ét år.

Når køretøjet synes, fortager vi en kontrol af standen i henhold til de tekniske regler, ligesom vi naturligvis tjekker køretøjet for fejl, der kan påvirke miljøet og sikkerheden på vejene.

Vi tjekker blandt andet:

  • styreapparat
  •  bremser
  • dæk
  • lys og reflekser
  • bærende dele som hjulophæng og støddæmpere.
  • røg-, kulilte- og støjudledning

Når dit syn af lastbil, bus eller påhængsvogn er afsluttet, udleveres en synsrapport med resultatet, der enten kan være: godkendt, betinget godkendt, kan godkendes efter omsyn eller ikke godkendt.

Omregistrering af lastbil

Har du købt en lastbil, der skal omregistreres, kan det ske hos Thomas’ Bilsyn. Du behøver ikke at bestille tid på forhånd – vi kan klare arbejdet, mens du får en kop kaffe.

Det tager 10-15 min. at omregistrere din lastbil, og de eneste krav, der er til dig, er, at du skal medbringe billede-id, registreringsattest samt oplyse dit forsikringsselskab. Som køber er det dit ansvar at få lastbilen omregistreret rettidigt, og det skal ske inden for fire hverdage.

Er du sælger, kan du med fordel følge op på, om køber har husket at omregistrere lastbilen. Alternativt kan vi hjælpe dig med at afmelde den, så du ikke hæfter for ansvarsforsikring og afgifter.

Skal du omregistrere en lastbil på vegne af køber, skal du medbringe en fuldmagt.  Den kan du downloade her.

Priser

  1. gang syn Omsyn
Lastbil og bus 930 450,-
Bus under 3.500 650,- 250,-
Påhængsvogn, sættevogn, påhængsredskab  900,- 450,-
Omregistrering 480,-  
Tillæg til prisen    
Dyretransport 375,-  
ADR Test 375,-  
ADR forlængelse 100,-  
Blokvognsattest 375,-  

* Priserne er inkl. moms

Book tid

Ved køretøjer over 3.500 kg. er det vores synshal i Vejle du skal benytte. Her kan du få synet dit køretøj både med og uden tidsbestilling. Ønsker du at booke tid, kan du give os et kald eller benytte vores online bookingsystem – alternativt kan du køre forbi og få en kop kaffe, mens du venter.

Vores åbningstider er mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.00 samt fredag fra kl. 8.00-15.00.

bubble