Undgå omsyn af din bil og spar penge 

Thomas’ Bilsyn i Horsens finder ofte små fejl, som bilejerne selv kan opdage og dermed undgå et omsyn af bilen og spare penge.

Skærpede regler fra EU betyder, at det kan være sværere at få sin bil gennem syn. Små fejl og mangler på din bil bliver betragtet som væsentlige fejl, og det betyder, at du nu risikerer, at du skal have fejlen udbedret, før du kan køre fra synshallen.

Derfor er der altså både tid og penge at hente og spare, hvis du selv tager et kig på din bil, inden du kører i synshallen. Hos Thomas' Bilsyn har vi lavet en række af råd til, hvordan du selv kan tjekke nogle af de mest gængse ting, inden du kører i synshallen.

5 gode råd: sådan bliver du klar til bilsyn

I videoen nedenfor kommer mekanikeren Michael med tips til, hvordan du selv kan tjekke din bil for små fejl.

5 råd inden syn

Tjek følgende:

1. Visker dine vinduesviskere ruden ren?

Tjek, om dine vinduesvisker vasker ruden ordenlig ren, og de ikke laver striber på ruden.

2. Tjek alle bilens lygter

Tjek sammen med en anden person, om alle bilens lygter foran og bagved virker. Vi oplever ofte, at det især er nummerpladelyset, der kan drille.

3. Sørg for, at din bil ikke spilder olie.

Drypper der væske fra bilens motor, kan det skyldes oliespild. Du bør derfor tjekke, at der er synligt oliespild ved motoren. Oliespild sker oftest på ældre biler, hvor det kan være opstået på grund af utætheder i bilens motor. Du kan evt. lægge et stykke pap under bilens motor natten over. Så kan du næste morgen se, om der skulle være utætheder fra bilens motor.

4. Overholder dine dæk lovkravet?

Det er et lovkrav, at dækkene på din bil har et dækmønster på minimum 1,6 mm. Dækkene må derudover ikke være møre eller have synlige skader.

5. Er kontrollamperne i orden?

I dag er de fleste biler udstyret med kontrollamper, og oplever du, at en kontrollampe fortsat lyser under kørsel, så bør du – inden synet – køre på et værksted for at udbedre fejlen.

Bonus råd

– Husk at tjekke hornet. Hornet er en basal sikkerhedsforanstaltning, så det er afgørende, at det virker som, det skal. Tryk på hornet, og lyt til, om der kommer en klar tone, hvor styrken og frekvensen forbliver den samme.

– En opvarmet motor giver en mere retvisende miljøtest, så hvis du har en dieselbil, så er det en god idé at varme motoren op, inden du kører ind i synshallen.

- Husk, at du skal medbringe dit anhængertræk, hvis din bil har et aftageligt afhængertræk.

Er du klar til syn? – book dit bilsyn i dag

bubble