5 gode råd, inden du sælger din brugte bil

Din brugte bil har stadigvæk masser af værdi, sålænge du bare gør en lille indsats, inden du sælger den videre.

Hos Thomas' Bilsyn oplever vi tit, at folk bliver overrasket over, hvad de egentlig kan få for deres brugte bil, hvis den bare er nysynet – og der er mere at hente, hvis du bare gør en lille indsats, inden du sælger den videre.

5 gode råd til dig, der gerne vil sælge din brugte bil

1. Sæt en realistisk pris

Lad vær med at sæt en urealistisk høj pris for din brugte bil. Der er højst sandsynlig en stort antal, der sælger den samme bil. Tjek priserne på bilbasen.dk, dba.dk og andre lignende salgssider, og sammenlign med samme mærke, model og årgang for at finde et realistisk prisniveauet.

2. Gør bilen ren og fjern lugtgener

Ingen har lyst til at købe en bil, som ligner en muggen ost eller lugter af din mormors gamle trusser – så sørg for at gøre bilen ren.

Køb en luftrenser, støvsug og tør instumentbræt og andre flader af. Det gør, at køberen får et godt indtryk af bilen og har lyst til at køre i den.

3. Forsøg at udbedre laksskader

Med ridser i lakken risikerer du rust. Men med en lakstift har du mulighed for at lukke huller i lakken, uden at du skal bruge mange penge på en udbedring!

Du smører enkelt og nemt stiften over riserne. Stiften sørger for, at ridsen er tætnet og forebygger derved rust.

En lakstift kan købes hos de fleste bildele forhandlere.

4. Sørg for at servicebogen er i orden og overholdt!

En servicebog kan sammenlignes med en patientjournal – det opsummerer bilens sygdomsforløb, selv hvis den ikke har haft nogen, og den kan hjælpe dermed at afdække probleme, før de opstår.

Skulle bilen have nogle anmærkninger fra et servicesyn – så vil det stå i servicebogen. Samtidig vil det give køberen en forudsigelse af, hvad de skal være opmærksom på i fremtiden, som måske kræver en større reparation. Omvendt vil det også stå, hvis bilen ikke har nogen anmærkninger.

Med andre ord; Servicebogen giver en mere gennemsigtig handel af en brugt bil. Køberen kan nemmere gennemskue bilens faktiske stand, og sælgeren kan nemmere argumentere for bilens værdi.

5. Få nysynet din bil

Alle funktionerne i en bil er til stede af en grund, og virker nogle af disse ikke, så er det en potentiel sikkerhedsrisiko.

Ved et bilsyn kontrollerer vi, at bilens funktioner fungerer optimalt, og at den ikke er til fare for dig selv og andre i trafikken.

Et syn er ikke fyldstgørende for fejl og mangler, men det er en indikator af, hvilken stand bilen er i, og giver en mere gennemsigtighed af bilens faktiske stand. En nysynet bil vil hjælper derfor med at indikere bilens værdi.

Bonus info: Mangler og fejl ved et syn bliver registreret i en synrapport, som er tilgængelig for alle på: https://www.tjekbil.dk

Brug for at få nysynet din bil, inden du sælger den? – book dit bilsyn i dag

bubble